Πρώτη μέρα στο σχολείο: Πώς να τα βοηθήσετε να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη αλλαγή

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, πολλά σποράκια ετοιμάζονται για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Μαζί με εκείνα προετοιμάζονται και οι γονείς, ψάχνοντας λύσεις για το πως θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειριστούν αυτή τη τόσο σημαντική τους μετάβαση: από το σπίτι στο σχολείο.

Αυτό το συναίσθημα το βιώσαμε και εμείς πέρυσι που η Μυρτώ θα πήγαινε πρώτη φορά στο σχολείο. Το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού προσπαθούσα να το διαχειριστώ, αναρωτιόμουν αν ήταν η σωστή απόφαση, αν ήταν το σωστό σχολείο, αν θα είχε καλούς παιδαγωγούς, αν θα περνούσε δημιουργικά η ώρα που θα ήταν εκεί, και αν θα ένιωθε εγκαταλελειμμένη. Ήταν και είναι ένα παιδί που πάντα προτιμούσε την παρέα ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που δένεται πολύ δύσκολα (αν δεθεί όμως, τα "δίνει" όλα), πολύ ώριμο για την ηλικία της και ευαίσθητο.


Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα πως, για να έχει ένα θετικό ξεκίνημα αυτή η σημαντική εμπειρία της, θα έπρεπε πρώτα απ'όλα να το δω ΕΓΩ θετικά και, κατ' επέκταση, να δει και η Μυρτώ ότι επικροτώ αυτό το βήμα της. Με λίγα λόγια, τα ματάκια των παιδιών σας σάς σκανάρουν κανονικότατα και έχουν την ικανότητα να "τσιμπούν" ότι συναισθήματα νομίζετε πως κρύβετε (συνειδητά ή υποσυνείδητα), και να τα υιοθετούν. Αν εσείς έχετε θετική στάση για το σχολείο, τότε και αυτά θα ακολουθήσουν.

 • Ειλικρίνεια
Ποτέ μα ποτέ δεν είπα στη Μυρτώ πως "θα ξεκινήσεις το σχολείο και θα είσαι χαρούμενη". Της μίλησα για όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει τις πρώτες μέρες εκεί, είτε ήταν ενθουσιασμός, είτε εσωστρέφεια, ανησυχια, χαρά, λύπη, διασκέδαση κτλ

Αντί να αποφεύγω τη συζήτηση για τα δύσκολα, μεγάλα συναισθήματα που μπορεί να βιώνε εκεί, της μίλησα με κάθε ειλικρίνειά για αυτά: "Κάποιες φορές μπορεί να σου λείπω πολύ. Είμαι σίγουρη ότι και σε άλλα παιδιά θα λείπουν η μαμά και ο μπαμπάς τους, και είναι απόλυτα λογικό να σου λείπει κάποιος που αγαπάς πολύ και είναι μακριά σου. Αλλά πάντα θα έρχομαι να σε παίρνω αμέσως μετά το φαγητό και θα πηγαίνουμε σπίτι . Αν νιώσεις λυπημένη και εγώ δεν είμαι εκεί, μπορείς να ζητήσεις από τη δασκάλα σου να σου κάνει μια αγκαλιά".

 • Ιστορίες με την δική σας πρώτη φορά στο σχολείο
Μας βοήθησε πολύ όταν εξιστορούσα στην Μυρτώ πως ήταν οι δικές μου πρώτες ημέρες στο σχολείο. Για να πω την αλήθεια, δεν είχα μνήμες από το προνήπιο, όμως θυμάμαι σαν χθες τις πρώτες ημέρες μου στο νηπιαγωγείο. Την αγωνία μου όταν με άφησε η γιαγιά στη πόρτα, το πως είχα πάνω μου ένα κουτάκι με καραμελάκια τα οποία μοιράστηκα με ένα κοριτσάκι που ήταν πολύ λυπημένο και έτσι γίναμε φίλες, την Κυρία Ντόρα που ήταν υπέροχη δασκάλα, κτλ. Αμέσως μόλις άρχισα να τις λέω τις δικές μου ιστορίες, με γέμισε ερωτήσεις "μαμά, δεν σου έλειπε η δική σου μαμά;", "δεν εκλαιγες που σε άφησε;", "τι εκανες εκεί;", και ήταν μια καλή ευκαιρία να συνδεθούμε μέσω των κοινών μας εμπειριών και να της δώσω χώρο να εκφράσει τα συναισθήματά της.

 • Κάποιο αντικείμενο που θα της θυμίζει το σπίτι:  
Στο σχολείο που πήγε η Μυρτώ επέτρεπαν τον πρώτο καιρό να φέρνουν τα παιδιά κάποιο αντικείμενο απο το σπίτι, μιας και τα βοηθούσε πολύ σε αυτό το μεταβατικό τους στάδιο. Η Μυρτώ, λοιπόν, κάθε μέρα έπαιρνε και από κάτι μαζί της. Τη μια φορά ήθελε ένα κουκλάκι/αεροπλανάκι από τα "Super Wings", την επόμενη μια βούρτσα (!), την μεθεπόμενη ένα playmobil. Μέχρι που έφτασε η μέρα που δεν χρειάστηκε να πάρει τίποτα μαζί της.

 • Υιοθετήστε έναν χαλαρό ρυθμό στο σπίτι
Τις πρώτες ημέρες είναι πολύ πιθανό να νιώθουν ιδιαίτερα κουρασμένα, οπότε κρατήστε το πρόγραμμά σας αρκετά χαλαρό και ελεύθερο από δραστηριότητες.

Όταν επιστρέφουν σπίτι μπορείτε να βάλετε λίγη μουσική, να κάτσετε μαζί να διαβάσετε ένα βιβλίο, να αφιερώσετε λίγο χρόνο παίζοντας μαζί τους, ή να ζωγραφίσετε. Σε εμάς βοήθησε σημαντικά να καθόμαστε μαζί στο δωμάτιό της και να ζωγραφίζουμε ακούγοντας απαλή μουσική. Με αυτό τον τρόπο η Μυρτώ έκανε κάτι που τη χαλάρωνε, ήμασταν μαζί, και μπορούσαμε να συζητήσουμε. Επίσης, τέτοιου είδους δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να συγκεντρώνονται στον εσωτερικό τους κόσμο, να κατανοούν καλύτερα το εσωτερικό τους τοπίο και τι συμβαίνει μέσα τους, και να το εξωτερικεύουν σε εικόνα (με τη ζωγραφική το αποτυπώνουν σε εικόνα και είναι μια καλή αφορμή για να συζητησετε μαζί τους).

 • Αποφύγετε τις πολλές ερωτήσεις
Σίγουρα τις πρώτες μέρες του σχολείου θα θέλετε να μάθετε πώς τα περνάει, αν έκανε φίλους, με τι ασχολήθηκε, αν έγινε κάτι που το στενοχώρησε. Όμως το καλύτερο που θα μπορούσατε να τους προσφέρετε είναι λίγο χώρο και χρόνο για να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να συνηθίσουν τον νέο ρυθμό του σχολείου.

Τις πρώτες ημέρες η Μυρτώ δεν μιλούσε για το σχολείο, και αυτό ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Αργότερα, άρχισε να μας λέει διάφορα περιστατικά που συνέβησαν στο σχολείο, αλλά το έκανε σε στιγμές που ένιωθε χαλαρή και άνετη, π.χ. όταν ήταν στη μπανιέρα και έκανε μπάνιο, ή όταν ξαπλώναμε για ύπνο. Μετά τις πρώτες ημέρες, αυτό που μας ωθούσε να κάνουμε ουσιώδεις συζητήσεις για το σχολείο ήταν να της κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπως:
 • Έγινε κάτι που σε έκανε να γελάσεις σήμερα;
 • Συνέβη κάτι που σε έκανε να νιώσεις λυπημένη/στενοχωρημένη;
 • Είπε κανείς κάτι που σε έκανε να νιώσεις χαρούμενη;
 • Ποιος είπε το πιο αστείο πράγμα σήμερα;
 • Ποιο ήταν το πιο βαρετό πράγμα που κάνατε σήμερα;
 • Ποιο ήταν το πιο διασκεδαστικό πράγμα που κάνατε σήμερα;

 • Αγκαλιάστε τα μεγάλα τους συναισθήματα όταν γυρίζουν σπίτι
Πολλοί φίλοι μας ισχυρίζονταν πως μόλις το παιδί τους ξεκίνησε σχολείο και επέστρεφε σπίτι γινόταν επιθετικό, έκλαιγε χωρίς λόγο και είχε έντονα ξεσπάσματα θυμού. Είναι απολύτως λογικό. Μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω, να σας ζητάνε πιο έντονα να κάτσετε μαζί τους να παίξετε, να διαβάσετε βιβλία ή να πάτε μαζί κάπου. Μπορεί οι παιδαγωγοί του σχολείου να σας λένε ότι είναι πολύ ήρεμα και κοινωνικά, συνεργάσιμα και χαρούμενα, και να απορείτε γιατί είναι το άκρως αντίθετο στο σπίτι. Η απάντηση είναι πως δίπλα σας, στο σπίτι, νιώθουν άνετα, και ελεύθερα να αποσυμπιεστούν και να διώξουν ότι ένταση έχουν κρατήσει από προσπάθειά τους να διαχειριστούν αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Εκεί ξέρουν πως τα μεγάλα τους συναισθήματα μπορούν να βρουν αντίκρυσμα και εκεί μπορούν να νιώσουν ασφάλεια!  
Όταν συμβαίνει αυτό, αγκαλιάστε τα, ή δώστε τους τον χώρο που χρειάζονται μέχρι να ξεσπάσουν, να αποσυμπιεστούν, να ισορροπήσουν τα δύο μέρη του εγκεφάλου τους (το συναίσθημα και τη λογική). Αφιερώστε χρόνο να παίξετε μαζί τους, να εδραιώσετε και πάλι τη σύνδεσή σας, να νιώσουν πως το σχολείο δεν αλλάζει τον δεσμό σας.
Εσάς, τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που ανησυχείτε για την πρώτη μέρα στο σχολείο, σας νιώθω απόλυτα. Ήμουν εκεί, και πιθανόν ακόμα και φέτος, 2η χρονιά στο σχολείο, νιώθω τσιμπηματάκια ανησυχίας. Όχι όπως πέρυσι όμως, γιατί ξέρω πως και φέτος θα είμαστε εκεί, παρόντες (ψυχικά και σωματικά) να αγκαλιάσουμε κάθε της συναίσθημα. 
Αν η σύνδεσή μας παραμένει ισχυρή, τότε κάθε αλλαγή στον ρυθμό τους, είτε λόγω σχολείου, είτε λόγω άλλων παραγόντων, είναι διαχειρίσιμη και από αυτά αλλά και από εμας. Γιατί τα παιδιά μας κρύβουν δύναμη, και σοφία, και μαγεία, και, καμιά φορά, εκείνα μας δείχνουν τον δρόμο για να ξεπεράσουμε κάποιον "ύφαλο". Εμπιστευτείτε τα, και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας!
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση και κανέναν διαγωνισμό, μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Shabby Mommy στο Instagram και στο Facebook.
   

14 σχόλια:

 1. Η ανάρτηση σου είναι τόσο ζεστή σαν αγκαλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστω πολυ πολυ. Ευχομαι να βοηθησει εστω και λιγο τους γονεις και τα σπορακια τους.

   Διαγραφή
 2. Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Οποιαδήποτε και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε ενυπόθηκα δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς. ", Δεν ψάχνουμε πια γιατί μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε αυτό που χρειάζεστε.
  Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Email (ferratum.loans@gmail.com) (ferra_tum@outlook.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο από $ 5000 έως $ 200 εκατομμύρια για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων σας με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου 1 έως 30 ετών (12 -360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο αποπληρωμής για τη διάρκεια του δανείου αφού εξασφαλίσει ένα δάνειο μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
  Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε κάποια ανησυχία ή θέλετε να αποσαφηνιστείτε παρακαλώ στείλτε μας email στο
  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ferratum.loans@gmail.com
  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ferra_tum@outlook.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο-χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας δίκαια και να παρέχουμε επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημά μας είναι να βοηθήσουμε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο-χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας δίκαια και να παρέχουμε επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημά μας είναι να βοηθήσουμε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο-χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας δίκαια και να παρέχουμε επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημά μας είναι να βοηθήσουμε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο-χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας δίκαια και να παρέχουμε επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημά μας είναι να βοηθήσουμε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεια σας, Χρειάζεστε επείγον δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να ολοκληρώσετε ένα έργο, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; αν η απάντησή σας είναι ναι, θέλω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε όλα τα είδη υπηρεσιών δανείων τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Εάν το διαβάζετε και γνωρίζετε ότι χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την πιθανότητα να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις και δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά μια λύση στα οικονομικά σας, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε για όλη τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp: +447903159998

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το είχα διαβάσει όταν το είχατε ανεβάσει τότε και είχα πει ότι όταν ξεκινήσει και ο μικρός μου το σχολείο ,θα μπω να το ξαναδιαβάσω!!! Τώρα που το ξαναδιάβασα...πόσα διαφορετικά συναισθήματα..πόσα άλλαξαν..τα άγχη τότε με τα άγχη του τώρα δεν έχουν καμία σχέση.Παμε πρώτη φορά προνήπιο με μάσκα.Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να νιώσω!Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια!! Και υπομονή στις μανούλες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπημένη shabby mommy... οπότε διαβάζω της αναρτήσεις που κάνεις με βάζεις σε σκέψεις! Κάτι που δεν έχω σκεφτεί εγώ, πως να δω με άλλη οπτική το κάθε ζήτημα και πάντα εμπνεομαι όσο μπορώ από τις κατασκευές και τις σκέψεις σου σε ότι αφορά τα μικρά σποράκια! Εμείς σήμερα πήγαμε πρώτη μέρα παιδικό, φύγαμε ήσυχα και με ένα μικρό παράπονο, όπως μου το εξομολογηθηκε ο γιος μου και γυρίσαμε πιο εσωστρεφεις και χωρίς Καμί διάθεση για κουβέντες! Εύχομαι μια χρονιά γεμάτη δημιουργία και αγάπη! Καλό μηνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε κακή πίστωση; Χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσετε τους λογαριασμούς; Πρέπει να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Έχετε ένα ημιτελές έργο λόγω κακής χρηματοδότησης; επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω email: (dakany.endre@gmail.com)

  Επείγουσα προσφορά δανείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα σε τόσους πελάτες που έχουν οικονομικές ανάγκες. Το ζήτημα της κακής πίστωσης και της ασφάλειας είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από νόμιμο δανειστή. Αλλά η MIDLAND CREDIT FIRM. Έκανε αυτή τη διαφορά στον κλάδο των δανείων. Η MIDLAND CREDIT FIRM έχει πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του δανειοδοτικού οργανισμού για τη χορήγηση δανείων σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες με επιτόκιο 3%. Μας δόθηκε το προνόμιο να καλύψουμε τις οικονομικές σας ανάγκες. Το ζήτημα της πίστωσης δεν πρέπει να σας εμποδίσει να λάβετε το δάνειο που χρειάζεστε.

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: -
  * Επενδυτικά Δάνεια
  * Ενοποίηση χρεών
  * Δεύτερη υποθήκη
  * Επιχειρηματικά Δάνεια
  *Προσωπικά δάνεια
  * Διεθνή δάνεια

  Χωρίς κοινωνική ασφάλιση και χωρίς πιστωτικό έλεγχο, 100% Εγγύηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας πείτε ακριβώς τι θέλετε και σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε το όνειρό σας. Η MIDLAND CREDIT FIRM λέει ΝΑΙ όταν οι τράπεζες σας λένε ΟΧΙ. Τέλος, χρηματοδοτούμε μια εταιρεία δανείων μικρής κλίμακας, μεσάζοντες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μικρής κλίμακας γιατί έχουμε απεριόριστο κεφάλαιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια δανείου από εμάς: Παρακαλούμε απαντήστε αμέσως σε αυτό το email: midland.credit2@gmail.com

  Όνομα εταιρείας: MIDLAND CREDIT HOME
  Εταιρικό email midland.credit2@gmail.com
  Αναγνωριστικό εταιρείας NMLS: 315276.
  Ιστότοπος εταιρείας: midlandcreditonline.com
  Motto: Επένδυση για γενιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την εκκαθάριση των χρεών σας ή χρειάζεστε ένα μετοχικό δάνειο για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς; Χρειάζεστε ενοποίηση δανείου ή υποθήκη; Μην ψάχνετε πλέον καθώς είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα παρελθόν. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Αυτό είναι το Ocean Finance Mortgages. Προσφέρουμε δάνεια σε όσους ενδιαφέρονται με λογικό επιτόκιο 2%. Το εύρος κυμαίνεται από 5.000,00 ευρώ έως μέγιστο 100.000.000,00 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή