Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στολίδια με πηλό και όσπρια

Το φθινοπωράκι έφτασε και μαζί με αυτό ξεκίνησαν δυναμικά και οι κατασκευές μας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά στα χρώματα της εποχής. Καιρό τώρα ήθελα να κάνουμε με τη Μυρτώ φθινοπωρινά στολίδια με φυσικό πηλό και καρπούς, ωστόσο, επειδή τα συγκεκριμένα όσπρια παραπέμπουν στο φθινόπωρο (και επειδή μας αρέσει να δουλεύουμε με τα υλικά κάθε εποχής) σκέφτηκα πως η ιδανική στιγμή να το κάνουμε είναι όταν ο καιρός θα άρχιζε να αλλάζει.
Το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε, είναι πολύ εντυπωσιακό, ενώ η όλη διαδικασία κατασκευής είναι άκρως δημιουργική και διασκεδαστική.

Θα χρειαστείτε:
  • Πηλό σε λευκό ή/και φυσικό χρώμα που να στεγνώνει με τον αέρα
  • 'Οσπρια και καρπούς (φασόλια, φακές, κολοκυθόσπορους, καλαμπόκι κτλ). Εγώ χρησιμοποίησα προϊόντα που είχα στο ντουλάπι μου και είχαν λήξει.
  • Κουπατ (το στρογγυλό σχήμα το έδωσα χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό τάπερ που είχα)
  • Πλάστη
  • Λαδόκολλα για να στρώσετε στον πάγκο εργασίας σας

Ο πηλός είναι λίγο πιο δύσκολο να δουλευτεί από οτι η πλαστελίνη, γι'αυτό και τα σποράκια σας θα έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό υλικό και έναν διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας του. Απλώστε τον χρησιμοποιώντας τον πλάστη και δώστε του διάφορα σχήματα, χρησιμοποιώνταςε τα κουπατ. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι για να κάνετε τις τρύπες ανάρτησης, αν θέλετε να τα κρεμάσετε κάπου σαν διακοσμητικά. 

Αφού τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε, αρχίζει η πραγματική διασκέδαση. Χρησιμοποιώντας τα όσπρια και τους καρπούς, δημιουργήστε τα δικά σας σχέδια πάνω στο πηλό. Η Μυρτώ έφτιαξε χιονονιφάδες και λουλούδια, σπείρες και αστέρια, Εγώ το έριξα στις mandala. Ωστόσο, το πιο ουσιαστικό ήταν πως την ώρα που φτιάχναμε τα στολίδια μας, συζητούσαμε και αστειευόμασταν, και περνούσαμε χρόνο μαζί, ενισχύοντας την σχέση μας και τη σύνδεσή μας. Είναι μια δραστηριότητα που σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει, και σε ωθεί να δημιουργήσεις εκφράζοντας τον εσωτερικό σου κόσμο. Ότι πρέπει για μικρά και μεγάλα σποράκια.


Αφού φτιάξαμε τα στολίδια μας, τα μεταφέραμε στο μπαλκόνι και τα αφήσαμε να στεγνώσουν τουλάχιστον για 2-3 ημέρες. Έγιναν μια υπέροχη γιρλάντα που κοσμεί το τραπεζάκι των εποχών μας, στο δωμάτιο της Μυρτώς.

Θα χαρώ να δω και τα δικά σας σχέδια! Ανεβάστε τα είτε στο Instagram ή στο Facebook και κάντε με tag ωστε να τα δω! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Καλό μας φθινόπωρο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου