Βιβλιοπρόταση: "O ιππότης που είπε όχι", διαβάζουμε και φτιάχουμε δρακοσαϊτες!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας μικρός ιππότης, ο Νέντ, που έμενε σε ένα μεγάλο κάστρο μαζί με τους γονείς του. Ο Νεντ ήταν καλός, και ευγενικός, συγκαταβατικός και πρόθυμος να ακολουθεί πιστά κάθε οδηγία, να κάνει ότι του λένε και να βοηθά όποιον του το ζητούσε. Σε όλα, λοιπόν, έλεγε ναι. "Ναι" στο να κουβαλήσει ξύλα για τον μπαμπά του, να πάει στην ώρα του για ύπνο, να μαζέψει τα παιχνίδια του, και όλα τα κάνει με χαμόγελο. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν εμφανίζεται μια φοβερή κόκκινη δράκαινα στην πόλη, και σκορπά τον πανικό και τον φόβο πετώντας πάνω από το παλάτι του Νεντ.
Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει ο Εκδοτικός Οίκος "Μικρή Σελήνη", που εστιάζει στον εσωτερικό κόσμο των παιδιών, και μας βοηθά να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια την αναγκαιότητα του σεβασμού των επιθυμιών, των επιλογών και των συναισθημάτων τους. Όλα τα παραπάνω μέσα από τις ευφάνταστες ρίμες της Lucy Rowland τις οποίες μετέφρασε πιστά από το πρωτότυπο η Μαριάννα Ψύχαλου, και εικονογράφησε τόσο ονειρεμένα η Kate Hindley.

Ας μιλήσω λίγο περισσότερο για την εκονογράφηση: Τα χρωματα που κυριαρχούν είναι τα βασικά μπλε, κόκκινο και κίτρινο, με έντονα γεωμετρικά σχέδια και όμορφες λεπτομέρειες σε ένα πλούσιο μεσαιωνικό σκηνικό που ικανοποιεί την ματιά και του πιο ειδήμωνα ιστορικού (γκουχ, γκουχ, απόφοιτη ιστορικού-αρχαιολογικού εδώ).

Η αίσθηση που σου αφήνει το βιβλίο αυτό είναι πολύ ευχάριστη. Μέσα από το χιούμορ και τις πλούσιες εικόνες μιλά για το έντονο συναίσθημα του θυμού, εκείνου που σε κάνει να κοκκινίζεις, να πεισμώνεις, να αντιμιλάς και να αντιδράς, και που βιώνεται από μικρούς και μεγάλους. Ίσως, όμως, βιώνεται δικαιολογημένα, σαν φυσική αντίδραση μιας προβληματικής κατάστασης όπως όταν πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης, όταν σκύβουμε για πολύ καιρό το κεφάλι, όταν πρέπει να αναζητήσουμε και να αναπτύξουμε τον δικό μας εαυτό, να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας και να βάλουμε όρια στα θέλω και στην συμπεριφορά των άλλων. 
Εκτός των άλλων, μιλά για την μοναξιά, κατακρημνίζει τα στερεότυπα και διευρύνει την οπτική μας απέναντι σε άλλους ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα. Γιατί ακόμα και οι δράκοι μελαγχολούν.

Ένα βιβλίο που αγαπήσαμε, που ταυτιστήκαμε, που διαβάζουμε ξανά και ξανά, και που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε τη δική μας ιπτάμενη δράκαινα.


Φτιάξτε τις δικές σας δρακοσαϊτες!

Για να φτιάξετε τις δικές σας δρακοσαϊτες θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και μπόλικη φαντασία.

 • Χάρτινα καλαμάκια χοντρά και λεπτά (θα βρείτε στο Jumbo και από τα 2)
 • Εκτυπωμένο σε χοντρό χαρτί τον δράκο που σας επισυνάπτω στο τέλος της ανάρτησης
 • Χαρτόνια κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα
 • Λευκά χρωματιστά σύρματα (καθαριστικά πίπας)
 • Ματάκια πλαστικά
 • Ψαλίδι
 • Κόλλα σιλικόνης

Θα ξεκινήσετε εκτυπώνοντας την δράκαινά σας είτε σε κόκκινο χαρτόνι είτε σε λευκό (αν την εκτυπώσετε σε λευκό, μπορεί το σποράκι σας να την ζωγραφίσει κι όλας). Έπειτα κόβετε περιμετρικά το σχέδιο, κολλήστε τα μάτια και, χρησιμοποιώντας τα κίτρινα και πορτοκαλί χαρτόνια, κόβετε τα αγκάθια της ράχης του και τις φλόγες που θα βγάζει από το στόμα (κολλήστε τα χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης ή στικ).


Έπειτα κάντε δύο τρυπούλες στο κεφάλι και περάστε ένα μικρό κομμάτι από το λευκό συρματάκι. Λυγίστε τις άκρες του σχηματίζοντας τα δύο κέρατα της δράκαινας. Τέλος, κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το χοντρό χάρτινα καλαμάκι και κολλήστε το στην κάτω πλευρά του δράκου σας. Φράξτε την έξοδό του με ένα κομμάτι σελοτέιπ ώστε όταν χρησιμοποιείτε το λεπτό καλαμάκι για να φυσάτε, να βρίσκει αντίσταση ο αέρας που θα περνάει από μέσα και θα ωθεί τη δρακοσαϊτα σας να πετά.


Η Μυρτώ ξετρελάθηκε με αυτή τη κατασκευή. Φτιάξαμε δύο δρακοσαϊτες και κάναμε αγώνες για το ποιος θα την πετάξει πιο μακριά. Αντί για δράκαινες μπορείτε να τις φτιάξετε με ότι άλλο σχέδιο φανταστείτε. Εμείς τις είχαμε φτιάξει και πέρυσι στα γενέθλια της Μυρτώς στο δάσος, όπου δίναμε τα υλικά σε κάθε παιδάκι και έφτιαχνε τις δικές του πεταλουδο-σαϊτες ή λιβελουλο-σαϊτες. Μεγάλη επιτυχία!
Αν τις φτιάξετε θα χαρώ να μου στείλετε να δω τις δημιουργίες σας στον λογαριασμό μου στο Instagram.

Σας φιλώ!


2 σχόλια:

 1. Δάνεια Ferratum

  Ferratum US, 318, 25 Goodlass Rd, L24 9HJ,
  Ηνωμένες Πολιτείες.
  +1 (754) 2417737, ferratum.loans@gmail.com

  Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;, Μην ψάχνετε πλέον, καθώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε αυτό που χρειάζεστε.
  Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) (+17542417737) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
  Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τις παρακάτω επαφές
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com
  Whatsapp / Κλήση; +1 (754) 2417737

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υποβάλετε αίτηση για δάνειο με το NOVA GLOBAL FINANCE με επιτόκιο 3%.

  Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο κόστος για να αντιμετωπίσετε, ένα Δάνειο από τη NOVA GLOBAL FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

  Τα Nova Global Finances είναι ευέλικτα: μπορείτε να δανειστείτε έως και 10 εκατομμύρια ευρώ, με κατάλληλη περίοδο αποπληρωμής από 1 έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων ενοποίησης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με επιτόκιο 3%.

  Αυτό που παίρνεις:
   Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
   Ανταγωνιστικά επιτόκια
   Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
   Η δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου σας (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το κεφάλαιο του δανείου)
   Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
   Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο δικό σας κατάλληλο μέρος και ώρα

  Πώς να εφαρμόσει:
  Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη! Επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Nova Global Finances και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης, θα πρέπει να στείλουν ένα email στο (novaglobalfinances@gmail.com) Ή να επικοινωνήσουν με την Camilla Karlsen στο whatsApp: +31642117819 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν προϋποθέσεις.

  Camilla Karlsen
  Ανώτερος διευθυντής δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή